Spijt…

Er zijn van die dagen dat ik het helemaal niet fijn vind om begin september jarig te zijn. Vroeger was het al zo dat de school eigenlijk net pas begonnen was en dat je dan al meteen moest bedenken wie je op je verjaardagsfeestje wilde uitnodigen. In tijdsnood koos je dan wat namen, waarvan later bleek dat je met diegene juist helemaal niet meer zoveel optrok in de rest van het jaar (ik ben ook nog eens van school gewisseld, vandaar…).

Een andere reden om het helemaal niet leuk te vinden is het weer. De ene keer is het ontzettend warm (zaterdag) en een andere keer is het juist heel slecht (voorspelling voor zondag). In tegenstelling tot iemand die in de winter jarig is, weet je dan eigenlijk niet wat het voor feestje wordt. Wordt het een binnenfeestje, waarbij de gewoonlijke ‘waar ga ik iedereen neerzetten’ stress om de hoek komt kijken. Of wordt het een buitenfeestje, waarbij als snel boodschappen gedaan moeten worden voor de onvermijdelijke barbecue.

Dit jaar heb ik last van het weer… ik heb geen idee waar we morgen gaan zitten, maar ik hoop op buiten…. Een andere factor van het weer is echter dat het de fondant super flexibel en bijna onhandelbaar maakt. Voor je eigen verjaardag wil je natuurlijk de meest fantastische taart ooit maken… maar ik was vergeten dat ik ook nog traktaties voor het werk wilde maken. Van die leuke Oilily cupcakes, want dat staat zo leuk…

 

Nou, dat heb ik geweten… De taart die ik voor ogen had heb ik van internet gehaald en schaamteloos nagemaakt. Gelukkig had ik de 2 bovenste taarten al bekleed op het moment dat de temperatuur hiervoor geschikter was. Alleen de echte taart moest ik daardoor nog bekleden en natuurlijk het geheel decoreren…

[singlepic id=98 w=480 h=360 float=center]

De taart is gevuld met tempex (de bovenste 2 lagen…) en met witte chocolademousse, frambozenjam en verse frambozen (natuurlijk uit eigen tuin).

 

Omdat niet iedereen van een machtige fondant taart houd, heb ik daarnaast uit een bakboek wat ik laatst gekocht had een recept gehaald, de zwitserse rol. Ik kan me herinneren dat mijn moeder zoiets vroeger nog wel eens maakte. Deze heb ik in tweevoud gemaakt:  een versie met abrikozenjam en witte chocolade (eigenlijk als eerbetoon aan de abrikozenvlaai speciaal van vroeger) en een versie met verse aardbeien en slagroom (gewoon omdat het lekker is).

 

[singlepic id=97 w=320 h=240 float=center]

 

Na wat overvloedig gestrooi met de poedersuiker, zag de aardbeienrol er als volgt uit… Ik heb hiervoor overigens lactosevrije slagroom gebruikt en het verschil proefde ik niet!

 

[singlepic id=99 w=320 h=240 float=center]

 

Met de decoratie van de Oilily cupcakes was ik al de hele week bezig. Op de hoeveelheid werk daarvan heb ik me echt verkeken. Wat een gepriegel. Gelukkig had ik nog taart over van zondag en hoefde ik dus niet alle toppers helemaal af te maken. Want dan was het echt nachtwerk geworden….

 

Oilily cupcakes

 

De citroencupcakes zijn gevuld en afgesmeerd met lemon curd.

 

Update: Gelukkig viel het weer alleszins mee en hebben we het grootste gedeelte van de middag lekker in de tuin kunnen zitten… met dank aan de Weergoden!

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.